Sunday ②

Sunday 9th March
Today was another day of continuous rain due to the cyclone. However, we had a very enjoyable day.
After lunch, we went shopping with our host families. The shopping mall we went to was much bigger than the one in Japan and had many stores. My host mother told us about popular stores and characters in Australia, and we were able to buy some souvenirs such as magnets. I was also able to buy a local Starbucks cup, which my buddy had recommended to me beforehand. What I felt was different from shopping malls in Japan was the path in front of the stores. Whereas in Japan, there were only chairs to take a break, in Australia, there were several small stores in the middle of the street, selling phone cases and other items.
After returning home, my host mother taught me how to make Anzac cookies. Anzac cookies are traditional Australian cookies that were made and given by the wife to her husband who was away at war. Most cookies use eggs, but our host mother told us that one of the characteristics of Anzac cookies is that they do not use eggs. The Anzac cookies we made ourselves were very delicious.
After that, we cooked dinner with our host mother and homestay buddy. Our host mother is a good cook, so she taught us how to cut vegetables well.
In the evening, we enjoyed a video call with the other students in the Australia Study Program. It was very fun to see each other after a long time, talk face to face, and take pictures. I am looking forward to going to school tomorrow and seeing everyone for the first time in a while!

3月9日日曜日
今日も、サイクロンの影響で雨が続いた1日でした。しかし、私たちはとても楽しい一日を過ごすことが出来ました。
お昼ご飯を食べてから、ホストファミリーとショッピングに行きました。私たちが行ったショッピングモールは、日本にあるものよりとても大きく、多くのお店が入っていました。そこで、ホストマザーにオーストラリアで人気のお店やキャラクターを教えていただいて、マグネットなどのお土産をいくつか買うことが出来ました。事前にバディからおすすめと聞いていた、スターバックスのご当地カップも買うことが出来て、楽しかったです。日本のショッピングモールとの違いを感じたのは、お店の前の道です。日本では、休憩できるように椅子が置いてあるだけであるのに対して、オーストラリアでは、スマホケースなど、小さいお店が道の真ん中にいくつかありました。
家に帰ってからは、ホストマザーにアンザッククッキーの作り方を教えていただきました。アンザッククッキーはオーストラリアの伝統的なクッキーで、戦争に行っている旦那さんに向けて奥さんが作って渡したものだそうです。ほとんどのクッキーが、卵を使いますが、アンザッククッキーは卵を使わないのがひとつの特徴だとホストマザーに教えていただきました。自分たちで作ったアンザッククッキーはとても美味しかったです。
その後はホストマザーとホームステイバディと一緒にディナーを作りました。ホストマザーは料理がお上手なので、野菜の上手な切り方を教えていただきました。
夜は、オーストラリア研修の他の学生たちとビデオ通話をして楽しみました。久しぶりに顔を見て話して、写真を撮ってとても楽しかったです。明日は久しぶりに学校に行ってみんなに会えるので、楽しみです!

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